Bianchi Ti 1999 – Mercatone Uno

*eladva/sold*

Gyűjtői darab: Marco Pantani csapattársának a váza!

Ermanno ‘Cognano’ Brignoli a Mercatone Uno versenyzője volt 1999-től 2002-ig, előtte a Gewiss csapat tagja. Komoly eredménye nem volt, az egynaposokon ért el jó helyezéseket, de a feladata, ahogy az egész csapatnak, Marco Pantani segítése volt, és ez elég jól sikerült.

A tulajdonjogot jelző felirat ugyan matrica, de az összes felirat az, és a vázra szépen rá van lakkozva mind.

Megoszlanak a források, hogy ez olasz gyártmány-e, vagy amerikai: a Litespeed készített a Bianchinak titán versenyvázakat, ez mindenesetre biztos. A csőszett-matrica sajnos kopott, csak a ‘ti’ és az ‘um’ tagok maradtak. A villa egy évvel későbbi.

A váz-villa-kormánycsapágy súlya 2,1 kg, a magassága 56 cm c-c/59 cm c-t, a hossza 59 cm c-c.

////////////////////////////////////

Collectors’ item: frame of a teammate of Pantani!

Ermanno ‘Cognato’ Brignoli was riding for Mercatone Uno from 1999 to 2002, before that he raced for Gewiss. Despite having no major achievements on GT-s he had good results on one-day classics, but his task, as for the whole team, was to help Marco Pantani, which they performed quite well.

The notice of ownership is but a sticker, as all the labels are, and all are nicely varnished on.

The sources split on if this frame is Italian made or American: the Litespeed crafted titanium racing frames for Bianchi, that is leastwise sure. The sticker of the tubeset is worn, and only the ‘ti’ and ‘um’ parts are visible. The fork is from a year later.

The weight of the frameset is 2,1 kg, the height is 56 cm c-c/59 cm c-t, the lenght is 59 cm c-c.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

X
%d blogger ezt szereti: